2022-06-12
最近都鍾意晏晝食得豐富啲,一來感覺上好似冇咁肥,二來食放題類別都掋啲,哈哈。今日就去到旺角一間叫神燈燒嘅燒烤放題,當然除咗燒烤之外都有一系列嘅熱食炸物刺身壽司等等。先講講環境方面,地方都好大唔會坐得好迫,以燒烤來講現場嘅油煙都尚算可以唔會太厲害。至於食物方面先從前菜講起,叫咗啲炸物,分別有炸魷魚,雞軟骨,明太子雞翼,芝士雞翼。好肯定全部都係即叫即炸,因為熱辣辣脆卜卜。另外仲有試到佢嘅芥辣八爪魚,泰式鳳爪,呢兩樣都好開胃。刺身選擇都好大路,我今日就食咗三文魚,油甘魚,帶子,赤貝,北寄貝。當中我就覺得油甘魚同帶子係最出色啦,雖則油甘魚切得比較細啲但係食到油脂香,唔似得其他地方有啲放題係好瘦削。壽司就分別試咗兩個卷物,有鰻魚同燒三文魚,都唔錯。燒肉方面當然都有好多選擇啦,Level two嘅選擇其實啲肉類都有好多可以揀。我就集中叫咗好多美國牛肉,上菜果下都幾搞笑,因為好似一個月光寶盒咁。我覺得咁多款裏面最好食嘅就係肉眼,西冷,牛頸脊。啲三款都肉味香濃,油脂比較好。我之後encore都係不斷集中叫呢幾款。另外一般其他地方有嘅豬頸肉,豬腩肉,雞翼當然都有啦。另外值得一提嘅燒海鮮啲到都好多選擇,燒
另外值得一提嘅燒海鮮啲到都好多選擇,燒蠔,燒蝦都係任叫。啲蝦質量非常唔錯,爽口彈牙,絕對唔會係梅嘅。特色嘢呢度都有好多,一定要嗌嘅係雞泡魚乾,輕輕會變燒大概30秒,餸酒一流。另外仲有時興隆魷魚,燒魷魚好有大澳風味。
今天嚟講體驗都好唔錯,重點都要表揚下呢度嘅服務好好, 服務員都好有禮貌,另外配料嘅選擇都非常多淨係鹽都有好多款可以揀。