2022-05-15 47 views
作為一個蛋糕控,放假嘅時候一定會食件蛋糕🍰做下午茶☕️早排經過銅鑼灣廣場見到LHK Doux Cadeau嘅燕窩梳乎厘卷就即刻買左黎試吓😄佢有好多款口味,我就揀咗日本茶道級抹茶🍵法國特濃朱古力🍫同金獎黑芝麻味~蛋糕本身好有蛋香🥚雖然一直放係雪櫃但口感仍然保持濕潤💧我最鍾意日本茶道級抹茶口味😙個名咁勁,果然名不虛傳,茶味好濃郁🍵仲有淡淡回甘🤤拍得住專賣日本抹茶的甜品店😋金獎黑芝麻口味好有驚喜🤩芝麻味好濃郁,而且好有麻香👍🏻我相信我媽媽都會好鍾意食。至於朱古力味絕對係穩陣之選👍🏻梳乎厘卷用左低糖配方,唔會太甜架,一次過食左3件都唔覺膩😋最重要每件都食到啖啖燕窩🤩原來每件 LHK Doux Cadeau嘅燕窩梳乎厘卷係有3g 燕窩,除咗滿足口腹之慾🤣仲可以同時滋潤養顏🧏🏻‍♀️下次要買黎同媽咪一齊食👩‍👧仲有個加分位係每一件梳乎厘卷都係獨立包裝,而且備有一隻叉🍴,買去野餐或者探朋友都好方便👍🏻原來又一城都有分店,下次就唔洗過海都買到啦~🦄 #kelly_discovery 😋 #kellydiscovery_food #燕窩梳乎厘卷 #珪素原液 #LHKDouxCadeau 法式燕窩 #LHKD

蛋糕本身好有蛋香🥚雖然一直放係雪櫃但口感仍然保持濕潤💧

🦄 #kelly_discovery
😋 #kellydiscovery_food

#燕窩梳乎厘卷 #珪素原液 #LHKDouxCadeau 法式燕窩 #LHKDouxCadeau #lhk #lhkdc #法式燕窩 #燕窩梳乎厘卷 #甜品#燕窩 #養生 #滋補 #滋潤養顏 #低糖