2021-03-27
黎過呢間西餐好幾次,通常都係食肉,食過豬手、羊扒、牛扒等都唔錯🤔不過呢日牙痛,就點左個生蠔同埋長通粉,但係呢次食物質素令我有點兒失望😭👉🏻👈🏻▪️ 是日新鮮生蠔(5/10)💲68 (3隻) (Lunch Menu)顧名思義,呢間出名食蠔,呢日見午餐有加購價抵食就叫左🤭蠔好肥美飽滿,質感比較爽,三隻入面有一隻有沙,入口帶點淡淡既海水味,唔算太濃🧐其實食嗰陣都覺得還好,不過要一提既係,朋友同我食完之後,個肚都唔舒服,朋友瀉左幾次,我就胃痛足一晚,都唔知係我地個肚渣定係啲蠔真係唔太乾淨有菌🤥 ▪️ 精選沙律(6.5/10)+ 蘆筍馬刀貝意大利長通粉(6.5/10)+ 香蕉拖肥批(7/10)💲118 (Lunch Menu)有得揀湯或者沙律,但係呢個沙律比較普通,無咩特別配料,下次都係飲返湯算喇🥗麵包質感軟熟,偏似蒸鬆糕咁,配上黑醋同埋橄欖油,不過唔係好夠熱🍞面頭有好多淡忌廉,入口Creamy,而且帶點黑椒調味,有蘆筍同埋切為條狀既馬刀貝,但係長通粉煮得唔夠腍有少少過硬🤔配料亦比預期中少,略為單調🍝香蕉拖肥批既面頭有香滑忌廉,下面有甜甜地既香蕉,配上一個拖肥餅底,最後仲有餐飲☕️🔎 整體評分(6/1
🔎 整體評分(6/10)