2017-08-24
同肥仔慶祝紀念日,想食蠔d! 知道咁岩星期一、二呢到食蠔平d,所以去試下先!Menu 有好多頁影唔晒。餐包好軟熟。Seafood Platter $99星期一、二只需HKD 99,其他日子也要$199!性價比高。拼盤內有兩隻愛爾蘭生蠔,四隻青口,兩隻螺,兩隻北海道帶子,兩隻磯煮鮑魚!最正當然係蠔啦!好新鮮海水味,但唔係太creamy果類既,而鮑魚好厚身,幾彈牙 Inedit Damm $128食蠔當然要配酒啦,充滿麥味的啤酒,比較creamy and fresh,一支都有3-4杯架!Baked oyster (rockefeller) $128新鮮菠菜、芝士即焗生蠔,味道好新鮮,蠔汁亦滲哂岀黎,非常吸引。好肥美既蠔,仲有好多汁!Foie Gras $118鵝肝外脆內軟,size亦令我意想不到,好厚身,入口即溶,外面又煎得脆脆地,性價比高,喜歡鵝肝的朋友一定要試。Seafood Fettucine $158這個寬條麵夠哂足料,有2-3隻蝦、魷魚、2隻青口等。D汁好CREAMY,肥仔話飽到不得了Spring Chicken $218燒春雞燒得皮脆肉嫩,幾juicy,連脆皮食仲帶岀了燒春
Menu 有好多頁影唔晒。
餐包好軟熟。
Seafood Platter $99
星期一、二只需HKD 99,其他日子也要$199!
Inedit Damm $128
新鮮菠菜、芝士即焗生蠔,味道好新鮮,蠔汁亦滲哂岀黎,非常吸引。 好肥美既蠔,
仲有好多汁!
Foie Gras $118
Seafood Fettucine $158
Spring Chicken $218
燒春雞燒得皮脆肉嫩,幾juicy,連脆皮食仲帶岀了燒春雞的味道。
Banoffee Pie$ 55
是以香蕉和拖肥做批,唔算太甜,但有粒粒大香蕉加上底層有薄薄的拖肥!我見到差唔多台台都有叫架!
好好的一餐,肥仔表示好飽,一餐開心的紀念晚餐。