2018-10-26
呢間車仔麵,剛開時已經想試,因為灣仔難得一間快食麵檔。今日零晨12點多,附近很多食店已經關閉,見這間還有開,所以特別去試一試。試完後我只可以講,佢最好的東西,只係佢的裝修。以下就是我今晚點的麵食:和一般車仔麵一樣,都係由麵底和餸菜都可以自由配搭,這個都係車仔麵受歡迎的地方。我今次選了一款很多車仔麵食店都未必有的款式-酸甜齋。這個都有點驚喜,味道夠、食得出佢在之前已經下了點功夫,唔係只是點的時候先放在醬上。我點了沙嗲汁,都幾夠味,但只有少量,對一碗麵來說就不太入味。我點了可樂,其實我是想點罐裝可樂,但佢最後比左樽裝可樂。但我見其他人都飲罐裝?唔知係咪可以自己選擇?這個大家要留意一下。這一餐一點都不算平民。但深夜來說都還可以接受。希望灣仔可開多些深夜平價食堂。最後要補充一點。那裡去洗手間條路,非常多貨放在四周,如果肥點都好難通過,希望店家會改善。因為都幾危險。
以下就是我今晚點的麵食:
甜酸齋、魚皮餃、蟹子丸米粉
這個大家要留意一下。