2022-09-07
放假同阿女去咗銅鑼灣SOGO行下,臨走經過糖街Pigsman碧士文外賣店,餐廳主打以英國特工做主題的豬扒飯,除了豬扒飯,還有手打本地豬漢堡和一系列豬主題的美食。除咗外賣,還有一張近窗嘅長大檯和數張高櫈可以給客人堂食,店舖裝潢參照電影《皇家特工》,店內陳列了槍具、長傘、皮具等特務造型的配件裝飾,打咭一流。豬榴彈,即係雙層手打豬柳芝士漢堡,用咗手打本地豬肉做成漢堡扒,漢堡扒厚身煎得蕉香口感鬆化多汁,漢堡包皮脆內軟,夾住蕃茄和菜,加上特製醬汁,啖啖都好惹味!加29蚊升級有埋薯條十汽水,薯條炸得香脆,點茄汁食到停唔到口!芝士焗越式水咖喱豬扒飯,餐廳堅持豬扒不加鬆肉粉製作,食得健康,豬扒厚身,已經切好一塊塊,方便進食,芝士咖喱汁香濃。伴飯食味道一流。豬扒飯用上黑色長形細盒裝著,感覺特別有型又有格!加咗薯條和汽水手打豬肉丸,即叫即炸,肉丸外層脆口,內裡豬肉鮮嫩有肉汁,帶有香料味道。點些燒汁味道更提升。
加咗薯條和汽水