2019-08-25 186 views
今晚去完朋友係中環海濱嘅event,之後去咗IFC Kiki食晚飯,食完有少少意猶未盡,想食返杯雪糕作結😛原本諗住求奇去麥當奴食算,不過靚女朋友話既然嚟到IFC,想去辻利茶舖試下佢嘅抹茶雪糕,我當然無問題,去睇下乜料😏去到一個人都無,可能夜掛,我地最後揀咗抹茶軟雪糕👅辻利軟雪糕 $42>個姐姐唧得麻麻,軟雪糕個樣好似比人㩒扁咗咁>抹茶雪糕抹茶味好濃,不太甜亦不苦澀,質地幾軟滑>個雪糕筒幾脆,新鮮==================推介指數 🌕🌕🌕🌖🌑辻利茶舖嘅抹茶軟雪糕整體都唔錯,如果同價錢相近嘅Sweet House Cha Cha抹茶軟雪糕比較,我會揀前者,因比較濃味,但如果有焙茶味揀呢,仲會更啱我地心水😍

去到一個人都無,可能夜掛,我地最後揀咗抹茶軟雪糕👅

辻利軟雪糕 $42
>個姐姐唧得麻麻,軟雪糕個樣好似比人㩒扁咗咁
>抹茶雪糕抹茶味好濃,不太甜亦不苦澀,質地幾軟滑
>個雪糕筒幾脆,新鮮
==================
推介指數 🌕🌕🌕🌖🌑