2019-07-28 37 views
原來呢間日式居酒屋已經開咗16年架啦…我都係第一次黎咋。啲嘢食好新鮮,其中一份menu 仲會因應時令/來貨,每日都唔同架磯煮鮑魚 📍鮑魚超入味,多汁得黎又有咬口,好好食。師傅仲好細心咁切開一片片方便食用油金魚刺身 📍好鮮味, 個厚度仲比平時候,更有口感香魚 📍第一次食香魚咋,出面好似從來都未見過香魚刺身,店員話只係食到8月架咋,所以想試就要快啦。原來個皮係爽架喎, 連埋落咗啲醋嘅壽司飯,又幾特別喎。之後再飲杯順菜加醋,有益又健康富山灣白蝦花壽司 📍必食! 又睇得又食得! 勁想再叫! 一粒粒細白蝦肉整到好似朵花咁,好靚,啲白蝦好鮮甜,仲有啲黏身 😋吉備奈子sushi 🍣個名好似日本卡通片名咁 🤭 好令嘅銀色魚,好滑身田樂豆腐📍豆腐炸得超脆,再加埋自製嘅赤麵豉&西京麵豉醬汁喺上面,襯熱食呀~野菜稻庭烏冬 📍簡單嘅烏冬要整得好食都唔易架,湯底清甜,烏冬又彈牙燒靖魚 📍原條上,啖啖肉,唔會話好多骨原來呢到熟客仲可以食omakase 架... 啲嘢咁新鮮,我下次都想黎食呀 😊😊

磯煮鮑魚 📍

油金魚刺身 📍
好鮮味, 個厚度仲比平時候,更有口感

香魚 📍

富山灣白蝦花壽司 📍

吉備奈子sushi 🍣
個名好似日本卡通片名咁 🤭 好令嘅銀色魚,好滑身

田樂豆腐📍

野菜稻庭烏冬 📍
簡單嘅烏冬要整得好食都唔易架,湯底清甜,烏冬又彈牙

燒靖魚 📍
原條上,啖啖肉,唔會話好多骨

磯煮鮑魚
油甘魚刺身