餐廳:捌加廿陸天婦羅居酒屋地點:旺角窩打老道菜式:天婦羅居酒屋餐牌:自選天婦羅丼,丼飯,小食,飲品,期間限定自選天婦羅丼 $112 另加一呢度有自選天婦羅丼,好flexible。飯/冷烏冬/湯烏冬/冷蕎麥麵/湯蕎麥麵底$30,其他主食加錢,然後就加錢加料自選啦。冷烏冬好大碗,個湯夠清而烏冬有咬口,加上蔥花,碗邊有日式芥末。真心覺得食天婦羅要配冷烏冬或者麵。穴子 加$22 另加一原條穴子真係好大條,魚肉滑溜有魚味。廣島蠔 加$18 另加一廣島蠔好多汁又大隻。鮮帶子 加$18 另加一帶子肉真心鮮美又嫩,好香帶子味。黑虎蝦 加$12 另加一黑虎蝦都好大隻,蝦肉鮮甜。成個餐包龍蝦麵豉湯一大碗,青瓜一條同鮮橙半片。炸雞軟骨 $38 另加一炸雞軟骨大大碟,大概有二十件大大粒,吉列皮好脆,入面雞軟骨都好脆,熱辣辣上枱,味道鹹香,墊有椰菜絲沙律解膩,伴有沙律醬令入口更滑溜。總括而言,呢度天婦羅皮夠薄脆,入面食物多汁好味,不愧為天婦羅專門店。我一個人食完呢個餐加小食超飽。座位全部都係吧枱,可以望住師傅炸野比你食。枱上面有七味粉,柚子鹽同鹽,跟餐都有天婦羅汁。平日午膳滿座。
餐廳:捌加廿陸天婦羅居酒屋
地點:旺角窩打老道
菜式:天婦羅居酒屋
餐牌:自選天婦羅丼,丼飯,小食,飲品,期間限定
自選天婦羅丼

自選天婦羅丼 $112 另加一
呢度有自選天婦羅丼,好flexible。
冷烏冬

穴子

穴子 加$22 另加一
原條穴子真係好大條,魚肉滑溜有魚味。
廣島蠔 ,鮮帶子

廣島蠔 加$18 另加一
廣島蠔好多汁又大隻。
鮮帶子 加$18 另加一
帶子肉真心鮮美又嫩,好香帶子味。
穴子,黑虎蝦,廣島蠔 ,鮮帶子

黑虎蝦 加$12 另加一
黑虎蝦都好大隻,蝦肉鮮甜。
龍蝦麵豉湯

成個餐包龍蝦麵豉湯一大碗,青瓜一條同鮮橙半片。
青瓜,鮮橙

炸雞軟骨 $38 另加一
炸雞軟骨

2024-12-16
$150 (Lunch)
自選天婦羅丼
冷烏冬