2022-07-23 236 views
環境:裝修日系明亮簡潔,雖然食燒肉,但餐桌抺得非常乾淨,唔會油笠笠,而且抽氣好好,就算燒肉完都唔會成身味☺️ 食完可以繼續行街街🙆‍♀️座位方面寬躺唔擠迫,座位旁設「特急列車」高速輸送食材到座位, 每一次接都好開心😆餐廳仲有自取區拎飲品,我勁鐘意飲佢嘅熱情果紅茶,果味足又fresh,燒肉食佢一流😍特色;100分鐘燒肉放題😆 必食「薩摩牛」放題套餐。 呢到嘅薩摩牛係餐廳係鹿兒島自設牧場飼養再送嚟香港,級數係A4或以上,所以識食一定係食呢個餐。除咗薩摩牛,仲有唔同肉類、海鮮、壽司、日式拉麵、沙律、涼拌菜、甜品等超過170種食品選擇個人心水五強推介:❣️ 薩摩牛牛五花、里肌肉:前者油脂分佈平均,入口充斥牛牛油脂香。後者較健康,入口係結實有嚼勁嘅口感❣️明太子玉子燒:超厚身玉子燒嫩滑有蛋香,面頭澆上明太子醬,清爽帶咸香。❣️ 抹茶蕨餅:入口煙靭滑溜,鋪面抺茶粉感覺高級,顏色翠綠,入口係帶回甘個種,就算食得好飽都好想一口接一口繼續食😚❣️各款壽司:壽司款款都好鮮美,除咗有三文魚、帆立貝、鰻魚壽司,仲有炙燒薩摩牛壽司😚必吃❣️ 蒜蓉牛油帆立貝:牛油同蒜蓉係最佳配搭,帆立貝一客四粒,濃香蒜蓉牛油配帆立貝嘅鮮甜,食

個人心水五強推介:
❣️ 薩摩牛牛五花、里肌肉:

❣️明太子玉子燒:
超厚身玉子燒嫩滑有蛋香,面頭澆上明太子醬,清爽帶咸香。

❣️ 抹茶蕨餅:

❣️各款壽司

❣️ 蒜蓉牛油帆立貝:
牛油同蒜蓉係最佳配搭,帆立貝一客四粒,濃香蒜蓉牛油配帆立貝嘅鮮甜,食完一粒又一粒
薩摩牛牛五花、里肌肉
燒薩摩牛壽司