2022-08-21
本想去xx工房估唔到執咗😅見平時都好多人排隊嘅茶木,星期日中午兩點左右冇乜人排,一個人好快就入座。裝修本來幾靚,但都因為疫情關係好多膠板影響環境,仲有一個直立地上膠屏風唔太美觀。太懷念麻辣撈麵所以再食。#台式麻辣半筋半牛肉拌麵 $74好欣賞佢啲麻辣正宗唔太辣夠麻。牛筋軟綿綿,牛肉都唔算少,鴨血素鴨腐皮大大嚿,喜歡糖心蛋而唔係滷蛋,好好味😋#脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶 $44本來好想食芋圓仙草豆腐花,又怕太飽濟,見有三粒芋圓串珠奶茶好吸引,就試吓啦!好好好好味又靚喎,不過就冇官方圖咁啲奶蓋似瀑布咁流出來,後來發現官方圖有火炙喺奶蓋上,我杯漏咗?🥲前面嗰台兩位印尼姐姐,其中一位叫咗個好豐富又靚嘅兒童餐,原來成人都可以叫兒童餐喎,不過後來可能兒童佢哋冇為意就要退換,浪費咗個餐,印尼姐姐下次小心選擇!瀑布珍珠奶茶簡介:以黃金瀑布為靈感,將黑糖猶如瀑布般懸掛在杯中,加上粒粒脆脆朱古力,鋪上火炙奶蓋,再加一串可愛的芋圓串,漂亮得令人心動。
太懷念麻辣撈麵所以再食。
#台式麻辣半筋半牛肉拌麵 $74
好欣賞佢啲麻辣正宗唔太辣夠麻。
#脆脆黑糖瀑布珍珠奶茶 $44
瀑布珍珠奶茶簡介: