2023-11-30
我同男朋友前排去燒肉臻食飯,真係好滿足!我地試咗好多款菜式,每一樣都令人嘆為觀止。首先嚟緊嘅係「酒盜薯仔沙律」,薯仔煮得軟綿,配上酒盜醬汁,酸酸甜甜,好開胃。唔少得嘅「味淋魚乾」,魚乾燒得香脆,每一口都飄出濃郁嘅魚味,令人垂涎欲滴。然後係「牛肉盛合」,裡面有三角胸小排、背峰、牛小排、三角肥牛、封門牛同板腱,每一款牛肉都燒得剛剛好,肉質鮮嫩多汁,入口即化,真係令人回味無窮。特別推薦「柚子雞腿」,雞腿肉煮得嫩滑,柚子的清香與雞肉的鮮味結合,帶來獨特的風味享受。另有一份「野菜盛合」,新鮮多款蔬菜,爽脆又營養豐富,令人感到健康又滿足。試咗一份「紫菜蟹肉飯」,飯粒香糯,上面滿滿嘅鮮美蟹肉同紫菜,每一口都充滿著海鮮的鮮甜味道,真係讓人欲罷不能。另外,我地仲嚐到豪華的「加拿大龍蝦」,龍蝦肉質鮮甜,烹調得剛剛好,每一口都帶來豐富的海鮮風味。最後,甜品方面,「芝士蛋糕」帶著濃郁的芝士香味,軟滑的口感令人愛不釋手,而「奶茶蛋糕」則結合了香濃的奶茶和蛋糕的綿密,令人回味無窮。飲品方面,我地試咗「巨峰乳酸梳打」同「富士山柚子梳打」,清新的口感帶來了果香的愉悅,消暑又解渴。燒肉臻提供的食物質素高,係一次好好嘅體
我同男朋友前排去燒肉臻食飯,真係好滿足!
我地試咗好多款菜式,每一樣都令人嘆為觀止。
燒肉臻提供的食物質素高,係一次好好嘅體驗,下次再有機會都會想再嚟食。