2022-11-11
之前已經有好多朋友推介呢間pizza,終於有機會試,果然名不虛傳,真係好好好正!最特別嘅地方係佢個dough非常鬆軟,個批好煙韌用刀切仲識回彈。我好嘴叼,通常食pizza都會因為個批邊硬,容易刮牙肉而唔食個邊,但Fiata Pizza嘅批邊完全冇呢個問題,批邊烤得微燶好fluffy,真心出色~ 大部分餐廳嘅pizza如果用手直接拎通常都會成手油,Fiata Pizza嘅批底一D都唔肥膩,toppings又非常新鮮,食完全唔會渴喉。Order左Estate,24個月嘅parma ham散出淡淡鹹香,加上我最愛creamy口感嘅burrata cream同清新嘅basil,非常balanced!另外order左 Diavola,風乾辣肉腸唔係好辣,仲食到濃濃嘅番茄醬味,Yummy!我地兩個女仔為左可以叫兩個pizza所以lunch都有特登留肚,但最後都淨係KO左一個半,味道好而且份量超多,性價比超高,大推介!餐廳環境都好有格調,如果唔限時可以再飲多杯啤酒吹多陣水就好,Staff好nice好helpful,我應該會成日嚟!哈哈!Menu-
Menu-