2020-06-27
2公婆有時都要抽啲時間出去食個飯,拍下拖👫人生就多點色彩🤣🤣🤣襯有人睇住小朋友,就向屋企附近揾間餐廳食下啦!成日揸車經過《九重鮮》都好想入去食,不過真係湊住2個小朋友,感覺會好攰😝就想襯唔駛睇住佢地黎食餐海鮮🦞!《九重鮮》除左食海鮮,其實係食蒸鍋、串燒、烤肉、海鮮放題!平日食係有成210分鐘食架,對我地黎講係夠晒時間食有餘!而星期五、六、日就會分2個時段(每個時段有120分鐘)同價錢平比日貴小小!佢哋係有3個餐嘅,分別為A餐梨花塔-有海蝦/大頭蝦(任食)➕4款蜆(任食)[$198]B餐弘益塔-龍蝦🦞、鮑魚、帶子➕海蝦/大頭蝦(任食)➕4款蜆(任食)[$268]C餐高麗塔-龍蝦🦞、蟹、象拔蚌、貴妃蚌、扇貝、鮑魚➕海蝦/大頭蝦(任食)➕4款蜆(任食)[$398]而B/C餐係有粥底(可選豬手/泡菜)飲品都係+$12無酒精飲品(任飲)/+$38酒精飲品)任飲)我地㨂左B餐(泡菜粥底)開頭諗咁樣蒸會唔會唔好食呢?!店員係會教你用個漏斗,計啱時間,就可以食得。蒸鍋出黎嘅效果係龍蝦肉夠爽,又香甜!唔會老咗又過火,時間啱啱好!鮑魚同樣出色,而啲蜆係任食,可以向出面自己裝好啱嘅分量番黎蒸,自由選擇喜歡💕
就想襯唔駛睇住佢地黎食餐海鮮🦞!
《九重鮮》除左食海鮮,其實係食蒸鍋、串燒、烤肉、海鮮放題!
佢哋係有3個餐嘅,分別為
而B/C餐係有粥底(可選豬手/泡菜)
我地㨂左B餐(泡菜粥底)開頭諗咁樣蒸會唔會唔好食呢?!店員係會教你用個漏斗,計啱時間,就可以食得。蒸鍋出黎嘅效果係龍蝦肉夠爽,又香甜!唔會老咗又過火,時間啱啱好!鮑魚同樣出色,而啲蜆係任食,可以向出面自己裝好啱嘅分量番黎蒸,自由選擇喜歡💕嘅蜆類!
除咗海鮮,仲有好多款任食嘅燒物🍢天婦羅🍤飯類、麵類你揀!多到都冇可能食得晒,而食物嘅質素絕對唔差,係好食有水準!食晒所有蒸嘢,我地可以叫店員啟動-開始煮粥!因為個粥已滴晒所有海鮮嘅鮮甜味落去我哋2個食到抱住個肚腩!
最尾黎埋個甜品🍮,簡直係完美的句號。超正!係我同老公嘅至愛💓💓
「椰皇三重奏」分開左3個層次,椰汁🥥椰皇汁+椰子乾碎!清甜之餘,食到咁飽都唔覺得膩,仲淡化左食過飽嘅感覺!😋
為咗呢個甜品,我下次係會再番黎揾你架😆😆😆
{特別要讚有女位員工好有善,不停教我哋點先蒸得好味😋食粥時又教我哋要叫定份泡菜放粥食會更野味}