2016-03-30
病左成個星期,食藥食到口到苦埋,趁住好番D梗係同朋友食餐好喇!!!朋友十分細心,帶我食越南野,酸酸地開胃D!點菜時見到餐廳做緊優惠,南乳吊燒雞半價,原價$160半隻宜家$80就食到,梗係唔執輸叫半隻試下喇!!雖然係得半隻既份量,但份量十足!!!好抵食!!!吊燒雞皮脆肉嫩,入口食到雞皮脆卜卜"爽爽聲",十分新鮮,忍唔住食哂D雞皮!!! 再點上甜甜地既南乳醬,更加惹味無窮!必食之選!!! 原個菠蘿裝滿炒飯,每粒飯都均勻沾上咖哩,金黃剔透,面頭仲有豐富既海鮮,如:大蝦、帶子、魷魚等,單係賣相已經十分吸引!!值得一提既係海鮮十分新鮮,一D腥味都無! 炒飯炒得夠乾身而且鍋氣十足,咖哩味香濃,但又唔會好辣,又唔會遮左海鮮既鮮味同菠蘿既果香。岩哂唔食得辣既朋友仔!!薄薄既米紙包住軟殼蟹、檬粉、青瓜、生菜、甘筍絲,用料同層次豐富,入口口感極佳!主角既軟殼蟹炸粉唔會好厚,十分香脆!再點上越式酸甜醬汁,油膩感覺更加大大減去!!!整體黎講,餐廳食物既水準十分高,價錢又大眾化,值得一試再試!!!
朋友十分細心,帶我食越南野,酸酸地開胃D!
再點上甜甜地既南乳醬,更加惹味無窮!必食之選!!!