2016-12-21
系尖沙咀,睇完一個台灣畫家的展覽,不知不覺就到左lunch time,肚餓的我地决定返旺角食個lunch 食個tea,而首選之地選擇黎尼間因爲店有一個甜品,友人想試平日日間人比較少,加上靚靚的環境,尼個時段坐系入面好舒服。之前食完晚餐,個芝士薯條想推薦俾友人試,於是點左份。因為lunch太肚餓的關係,最後點左2個餐加2份小食蘑菇湯味道略淡,本人會自加少少鹽調味,蘑菇香味會立刻被提升,湯的味道會更好飲。小食先上:芝士薯條:芝味夠濃,薯條略嫌偏乾,比之前晚餐的焗得有點硬身,但整體來說是值得一試。雞翼:第一之食,看上去很乾,但內裡卻很有肉汁熱騰騰挺惹味行左甘耐街,系時候食餐好的,主菜終於來了Smoked salmon carbonara: 份量比想像中多,料足,但略嫌蛋黃香不太夠,而且要趁熱吃,不然凍左會變成一「pet~~野」甘。燒汁牛柳粒意大利飯:意大利飯軟硬度剛好,牛柳粒算不錯,但略嫌燒汁味不太夠,總體是值得推薦。巨峰提子梳打,友人話唔錯我點左Iced mocha,穩陣之選最後點左友人想食的甜品綠茶鍵盤:茶味夠濃,有水果和雪糕作伴,中份的size , 夠2個人慢慢食。開心滿足的一餐。lu
系尖沙咀,睇完一個台灣畫家的展覽,不知不覺就到左lunch time,肚餓的我地决定返旺角食個lunch 食個tea,而首選之地選擇黎尼間因爲店有一個甜品,友人想試 平日日間人比較少,加上靚靚的環境,尼個時段坐系入面好舒服。 之前食完晚餐,個芝士薯條想推薦俾友人試,於是點左份。
因為lunch太肚餓的關係,最後點左2個餐加2份小食
小食先上:
行左甘耐街,系時候食餐好的,主菜終於來了
最後點左友人想食的甜品
開心滿足的一餐。lunch and tea time 都推薦。