2018-03-21 198 views
今次黎個lunch放題。同朋友黎左呢間到食。午餐時間以為冇咁多人,但其實都好多人 ,因為真係好食。同埋已經第二次黎,可見係幾咁好。呢到飲品甜品自行任攞。我就必叫烏龍茶。冇糖冇汽消濟呀!佢哋嘅選擇都幾多嫁!我地一黎到,佢俾左啲前菜我地先。酸酸地好好食!最好食係木耳,酸酸地又好爽口,好入味。而鳳爪我都覺得唔錯。其餘兩款因為本身麻麻地呢種食物就覺得不過不失。不過呢啲都好開胃好好。清酒煮蜆嘅清酒味唔算好重,但蜆肉好新鮮,成個湯都好香,蜆肉好多。冇乜沙。豬頸肉都係我地最愛。我平時唔食豬肉嫁,但呢個太好食了。佢好滑好香。配埋泰式辣醬好好食。我地encore左勁多次。呢到嘅燒羊架同牛仔骨做得幾岀色。肉質唔鞋,冇羊騷味,肉質嫩滑,有汁亦唔會搶左肉嘅味道。火侯控制得好,唔會過生唔會過熟。encore 之選。作為一個牛魔王,點會唔叫牛栁粒。炒得好香,但可能熟左啲,唔夠滑。但味道勝出,唔會好鹹,配埋蔥食,多重口感。呢到嘅雞翼亦係我encore 之選。因為燒得好香好滑,外脆內滑就係呢種啦!蝦燒完竟然會覺得好鮮甜,而且唔嚡好滑😰🤤朋友不斷提醒我記得要講呢個。我地估係恰熟左後再燒。因為好軟,食落仲有啲汁吱岀黎。瓜

前菜

清酒煮蜆

豬頸肉

羊架、牛仔骨

炒牛柳

燒蝦同雞翼

燒翠玉瓜

朋友不斷提醒我記得要講呢個。我地估係恰熟左後再燒。因為好軟,食落仲有啲汁吱岀黎。瓜嘅鮮甜汁好好味。外層小小脆,內裏好軟滑omg...我返屋企都要試下整。
燒菠蘿

最後唔小得我嘅最愛,燒菠蘿。切得薄薄的容易嘛 而且好多汁。鮮甜爽口,正呀!我encore 左好多次,食到脷都嚡埋哈哈。
好多人都話兆萬放題伏,我覺得好好喎!
Type of Meal
Lunch