2021-11-01 41 views
尋日好開心,終於返左成個星期忙碌嘅工作,可以有時間去拍下拖食下野😆😆男朋友仲專登搵咗一間好有特色嘅菲律賓餐廳帶我去試吓!去咗呢間係灣仔嘅HOLY RAW👍🏻呢間餐廳喺灣仔地鐵站出口一出,行幾分鐘就去得到,非常方便!今次同男朋友試咗兩款食物,其中一個就係呢個卡邦尼意粉!呢個意粉同一般出面食得到嘅好唔同,首先呢個係用咗鵝肝醬同埋蘆筍去烹調而成嘅醬汁!所以成個味道好特別,好香濃嘅鵝肝醬嘅味道,再加埋呢個意粉煮得啱啱好,仍然好有咬口!好高質嘅意粉✅另外仲叫咗一份鯖魚,呢個鯖魚都係比一般出面食到嘅菜式好唔同,首先呢個鯖魚嘅份量好大份,而且呢個醬汁好有特色!再加上呢個鯖魚已經全部去骨,再加埋呢個係用咗醋同埋豉油烹調而成嘅醬汁,令到成個鯖魚嘅味道都非常清新同埋開胃!之前去旅行嘅時候喺菲律賓都食過一次,呢度可以再次回味返真係好正!