2018-06-15
放工約左朋友食飯,由於我地兩個都好餓,所以就食個early dinner啦😆上網見到呢間泰菜fusion西餐幾特別,所以就決定嚟呢間食啦。鋪頭個位置其實唔太方便,係位於天后同炮台山嘅中間,地鐵站一啲都唔近,所以最後我同朋友去喺係銅鑼灣行完街搭叮叮,搭幾個站就到,間鋪啱啱好係電車站隔離,所以都推薦大家搭叮叮過嚟會係最方便啊!間鋪出邊有個落地大玻璃,行到入去入邊好闊落,可以見到入邊枱與枱之間都隔得幾遠㗎,所以我同朋友都坐得好舒服。- 冬陰公蝦意大利粉 $105👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唔好睇佢細細碟其實份量一啲都唔細,一黎到已經聞到好香嘅冬陰公味,小小辣🌶食落口真係超重冬陰公味,蝦佢又俾得好闊綽,有成五大隻!雖然係冰鮮蝦但係都做得好彈牙,都好唔錯!鍾意冬陰公嘅朋友一定要試呀!大大推!- 炭燒豬頸肉 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻呢個豬頸肉真係不得了!你可以喺圖入邊都見到佢肥瘦均勻,炭燒燒得啱啱好,唔會特別燶,而且每塊都切得好厚!總之就超級無敵好味!大大推!必食!- 泰式生蝦刺身 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻生蝦刺身係我至愛,去到邊嘅泰菜都要叫🤤呢間嘅生蝦冇令我失望,如圖所見,生蝦隻隻都好新鮮!好大隻!
冬陰公蝦意大利粉
- 冬陰公蝦意大利粉 $105👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
鍾意冬陰公嘅朋友一定要試呀!大大推!
炭燒豬頸肉
- 炭燒豬頸肉 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
總之就超級無敵好味!大大推!必食!
泰式生蝦刺身
- 泰式生蝦刺身 $88 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
生蝦刺身係我至愛,去到邊嘅泰菜都要叫🤤呢間嘅生蝦冇令我失望,如圖所見,生蝦隻隻都好新鮮!好大隻!一碟有7隻咁多!唯一扣左小小分係個汁可以再酸啲再🌶啲,咁就perfect喇。大推!
原味炸蝦餅
佢有三種味道:原味、胡椒、芝士
$68有四塊蝦餅,每塊會要切一半上碟,total就8件蝦餅。佢外層炸得超級無敵脆,好香口好好味!入面就略唔夠彈牙,扣左小小分。但整體都好好味👍🏻大推!下次想試埋其他味🤤
總結:今日叫個四個餸都好好食!性價比高!坐得又舒服,絕對會再泥幫趁呀!