2021-08-20
好耐之前已經食過一次,每次食都有驚喜。一行四人,叫咗六樣嘢食,兩杯嘢飲,一份甜品。先講下最值得encore嘅係西西里芝士焗肉醬意粉同法式豬鞍扒。肉醬意粉既牛肉碎非常之香,唔會比醬汁蓋過味道,意粉又唔會太淋,再加埋無敵嘅芝士,好快俾我哋K.O.左🙈🙈另外,豬鞍扒非常非常Juice👍🏿,肉質夠淋,係好有驚喜嘅一道菜!再食一定要Encore。至於其他美食都係值得一試,包括美式芥末豬仔脾同黑松露薯條。個人好欣賞豬仔比嘅醬汁配合得好好,烤醬再配合黃芥末,又估唔到咁夾喎,而且好容易進食👍🏿黑松露薯條,松露醬配沙律醬,松露醬一上枱已經聞到好香,再加熱辣辣嘅薯條,呢個組合已經冇得輸啦!個人認為卡邦尼意粉就普普通通,可以按照個人口味選擇叫唔叫呢一樣嘢食,因為同行朋友話好食,都唔差嫁。最後嘢飲同甜品方面,我哋叫咗一杯士多啤梨特飲,一杯咖啡同芝士蛋糕一份。相比之下嘢飲同甜品就正正常常,不過芝士蛋糕擺設得好靚👍🏿