2022-10-10 79 views
收工朋友請食飯,雖然出面既氣溫仍然高,不過係一個咁懷舊裝修下食餐熱辣辣的雞煲火鍋真係幾正!我哋比較早去到都好多位可以揀,食下食下越來越多人,多數都係後生仔,排隊都排長龍!我哋兩個人一鍋雞煲,微辣,食得辣可以揀辣d,好香,不過要稍微煮一煮先會更入味,雞肉幾香又嫩滑。雞煲食到七七八八就加湯底開始食火鍋。驚湯底太淡,我哋都係少少咁加湯煮。隨意點左幾款打邊爐必食的響鈴,牛肉,豬肉,芝士丸,蓮藕,等等……食材都係幾新鮮,食嘢要揀人流多的店,食材都會新鮮d。生菜同娃娃菜同各款飲品雪糕放雪櫃自助。飲品有鴻福堂百香果,冬瓜茶唔會太甜,幾好飲!食物質素性價比都幾高,食到滿足每人$200左右,限時兩個小時,唔係好夠哈哈哈!不過食完有得行下旺角消化下👍
  • 雞煲