2016-05-13
提早放工無野做,同幾個同事圍圍喂,唔知食咩好,最後簡左韓燒食,炑八韓烤,未食過呢間,但睇Openrice評價都尚算唔錯。試下先~我地幾個女仔食唔多,叫左一個龍蝦尾套餐同埋一條鰻魚,應該夠食既~我諗haha未上菜前有好多前菜可以食,見到已經係咁食,番到堅企先發現無影相So Sad!!但D前菜真係好多,個人好鐘意食芽菜、海帶、醃蘿蔔,超愛~~~套餐裡面有個炸醬麵~先黎個炸醬麵,韓式炸醬麵同中國既炸醬麵真係好唔同,韓式炸醬麵完全無辣味,仲帶有少少甜味,而麵條質地比較硬身,幾有咬口。配埋前菜醃蘿蔔一齊食幾好食!龍蝦尾套餐到左啦!!!除左龍蝦尾,雖然得2層食物,但有好多野食!有蝦、五花肉、LA牛骨、大八爪魚(超大隻)、牛肋肉等等,其實都幾豐富!同時店員主動話燒龍蝦,咁我地就等食,龍蝦爽,而且鮮甜,點少少鹽同檸檬汁已經好好味了~芝士生蠔,其實我唔係特別喜歡食生蠔,因為好驚腥,但呢個真係唔錯,唔識形容,但唔錯~鰻魚鰻魚~最愛鰻魚哈哈好食~1D都唔腥!!點少少鰻魚醬已經好好食Injeolmi年糕加雪糕,店員拎黎果陣係分開凍熱兩部份,熱辣辣既石鍋裡面有韓國軟年糕、花生、黃豆粉,凍果邊就係雪糕同紅豆蓉,年
未上菜前有好多前菜可以食,見到已經係咁食,番到堅企先發現無影相So Sad!!但D前菜真係好多,個人好鐘意食芽菜、海帶、醃蘿蔔,超愛~~~ 套餐裡面有個炸醬麵~先黎個炸醬麵,韓式炸醬麵同中國既炸醬麵真係好唔同,韓式炸醬麵完全無辣味,仲帶有少少甜味,而麵條質地比較硬身,幾有咬口。配埋前菜醃蘿蔔一齊食幾好食! 龍蝦尾套餐到左啦!!!除左龍蝦尾,雖然得2層食物,但有好多野食!有蝦、五花肉、LA牛骨、大八爪魚(超大隻)、牛肋肉等等,其實都幾豐富!同時店員主動話燒龍蝦,咁我地就等食,龍蝦爽,而且鮮甜,點少少鹽同檸檬汁已經好好味了~ 芝士生蠔,其實我唔係特別喜歡食生蠔,因為好驚腥,但呢個真係唔錯,唔識形容,但唔錯~ 鰻魚鰻魚~最愛鰻魚哈哈 好食~1D都唔腥!!點少少鰻魚醬已經好好食 Injeolmi年糕加雪糕,店員拎黎果陣係分開凍熱兩部份,熱辣辣既石鍋裡面有韓國軟年糕、花生、黃豆粉,凍果邊就係雪糕同紅豆蓉,年糕好煙韌,夾埋花生蜜糖雪糕同紅豆蓉食會咸咸甜甜,好得意!