2023-08-15 337 views
夜晚去附近有間越南野 就入去坐低食 上手走左待應叔叔唔抹台都唔緊要,叫野食果陣,我認我睇漏左,唔知17:30後飲品要加錢,待應姨姨提我野飲要比錢,我以為熱飲唔會好貴,咁加杯熱飲要$8,我考慮左1-2分鐘,都即刻叫佢取消,佢話打左單,我話 係咪唔可以cancel, 咁佢照幫我取消。但之後佢開始同隔離待應叔叔講,d人唔睇野個個落完先取消,唔洗做生意啦。其實間鋪唔大,我坐近門口,其實佢都明知我聽到,之後佢再同另一個後生女待應講,大大隻字d人唔睇,個後生女唔回應。跟住其他客入黎叫野,佢再提客 咁我明佢好心提佢地,佢同d客講,有d人真係唔睇唔知,而我坐係個客對面。其實間野食水準正常,晚市黎講係唔貴,我比既錢唔多,不過一邊食飯受姨姨待應氣,好無謂。另一個後生女待應(唔知係咪老闆)都好好態度,阿姨開頭都好態度都好好,但我一取消杯野飲就係咁串我😧
2023-08-15