2022-06-22 148 views
今日工作行開荔枝角!有間新開張既鋪頭!主要食辣野!夏天岩曬…當然要黎買番兩個飯食啦!我充揀左巴東牛肉飯同金沙酸菜魚!做主菜…再加左兩支墨魚丸,西蘭花同牛丸…佢地有兩種辣選擇…紅油麻辣味和藤椒味!紅油味味道較強,愛吃辣的人士必吃!而藤椒味比較香,想試辣但怕太辣這個味道就岩曬啦!而我好鐘意佢地解罐頭包裝,好特別,又乾淨!巴東牛肉飯一打開就聞到好香的牛肉辣味,仲有好多配料!口感豐富,辣度適中一碗飯未必夠😂!金沙酸菜魚酸菜魚是叫的餸,魚好吃湯更好喝,口感和味道都很豐富, 酸甜回甘又帶有麻辣香氣,令人想一吃再吃!食完辣嘢當然要飲夜解渴啦!爆檸四季春用清香嘅檸檬製成,酸甜適中,夏天解渴一流!杞子荔枝蜜,味道甘甜,帶點荔枝香,杞子對眼睛好,所以這款飲品滋潤又明目!兩款都啱晒夏天,清熱清涼,好滋潤!店鋪乾淨,衛生!收錢方面會使用電子收費,記得不要帶銀子😄!記得記得!

而我好鐘意佢地解罐頭包裝,好特別,又乾淨!

巴東牛肉飯

金沙酸菜魚