2010-12-07 52 views
千味居(Hong Kong Cruise)今晚七時半左右,到大食代吃飯。一肚氣。其實個套餐都算係咁。$37個炒飯(跟雞肶和例湯),加$8有2個腐皮巻。個飯就唔好講啦。好過無得食,飽肚啦,唔算好好吃。湯是例水,都算有啲水。雞肶超迷你,無味。成個餐要$45,有四件頭,在大食代是唔係野少啦。其他地方是水都無杯。同樣係紙巾都無張,牙簽都無條。問佢囉就好似乞咁。但我想講,取食物時明明看到個盤是有條大裂痕,問個阿姐可唔可以換個盤,佢話唔怕喎,唔會穿啦。我心想,如果行回位前真的爛了,咁點算呀?我咪成身都係?可能我個樣實在太呆,站在那裡太奇特,所以她免為其難,攞多個盤放在我面前,叫我自己將個盤再放上去,就打發我走。很多時我真的很不願到大食代吃飯,好似乞食咁。還要買重保險才好去吃。成個大食代,無論是收銀或是收盤,都要看他們臉色,食得咁萎屈,唔通係香港特色。
千味居(Hong Kong Cruise)

今晚七時半左右,到大食代吃飯。一肚氣。

個飯就唔好講啦。好過無得食,飽肚啦,唔算好好吃。

湯是例水,都算有啲水。

雞肶超迷你,無味。

同樣係紙巾都無張,牙簽都無條。問佢囉就好似乞咁。

睇唔睇到條裂痕?
好明顯喎!
無心機吃啦!