2023-08-08
今日食串燒,呢間店入邊太多嘢我都想食,揀左好多唔同款嘅燒物,川燒既廚師燒烤技術非常專業,全部食物烹調火候列位,無燶 、無鹹!真心好味😋而且上菜食物嘅效率都非常高👍🏻鵝肝系列- 鵝肝多士❤️鵝肝煎雙蛋飯❤️鵝肝肥美,超香既鵝油再加烤得脆脆嘅多士,非常搭味道好好👍🏻鵝肝飯既鵝肝亦一樣。海鮮系列 - 大元貝 ,燒生蠔🦪肉質鮮嫩多汁,鮮甜係新鮮嘅海鮮!燒黑豚芝士五花腩$48❤️燒得香香嘅五花腩同芝士嘅組合真係冇得輸,人生第一次覺悟到豬好食過牛😹牛系列- 特級牛仔骨,燒牛脷,一口牛牛仔骨牛肉味最香濃,而燒牛脷同埋一口牛肉質外酥內嫩👍🏻芝士年糕❤️好愛食年糕嘅我,最近都食咗好多年糕,呢間係算出色,個皮真係好脆,而個芯好軟 ,口感一流。蔬果嘅系列- 雙重芝士牛油果、大啡菇、燒韭菜芝士配牛油果,口感濃郁滑順,牛油果非常大隻,呢個好抵食!大啡菇配咗一啲香料去醃製,平時多數係用芝士 ,呢個就比較有新鮮感。韭菜又係燒得好 ,爽嫩、調味份量落得好適當。雞系列-雞胸軟骨串燒、雞翼雞胸軟骨比雞軟骨長同大粒,咬落都好香口同脆卜卜、無雞軟骨甘硬。雞翼火候到位,冇燒燶👍🏻亦有香料醃製過嘅味道。甜品- 蘋果雪葩、椰子雪糕呢度既甜
鵝肝系列- 鵝肝多士❤️
鵝肝煎雙蛋飯❤️
海鮮系列 - 大元貝 ,燒生蠔🦪
肉質鮮嫩多汁,鮮甜係新鮮嘅海鮮!
燒黑豚芝士五花腩$48❤️
燒得香香嘅五花腩同芝士嘅組合真係冇得輸
,人生第一次覺悟到豬好食過牛😹
牛系列- 特級牛仔骨,燒牛脷,一口牛
牛仔骨牛肉味最香濃,而燒牛脷同埋一口牛肉質外酥內嫩👍🏻
芝士年糕❤️
蔬果嘅系列- 雙重芝士牛油果、大啡菇、燒韭菜
芝士配牛油果,口感濃郁滑順,牛油果非常大隻,呢個好抵食!
韭菜又係燒得好 ,爽嫩、調味份量落得好適當。
雞系列-雞胸軟骨串燒、雞翼
甜品- 蘋果雪葩、椰子雪糕
呢度既甜品系列,通常係啲高檔日式餐廳都會見到,雪葩好香嘅富士蘋果味入口即溶,甜入心。雪糕比起雪葩無咁甜椰子味淡淡清香👍🏻
飲品- 柚子青檸梳打、話梅青檸梳打
兩款飲品都非常清爽,帶有微酸非常解渴,夏天飲同食串燒飲非常配搭!
川燒既食物質量上乘,無論是肉類定係甜品,都有豐富既選擇,又一次滿足既用餐體驗🫶🏻非常開心🥳
食高質串燒·川燒 (佐敦)
📍佐敦渡船角文英街17號地舖