2011-11-15 37 views
大家去 Mc Donald 惠顧, 通常最普遍會買 '超值套餐" , 裡面除左主食外, 都會有大薯條一包, 汽水一杯, 所以不少香港人都視此為 "垃圾食物", 因炸薯條含高 "反式脂肪", 但其實有無留意到, Mc Donald 都有好全面, 好健康既食品? 今日就黎介紹一下 ~食評如下 : ~雞扒沙津 (跟一款沙津醬汁) ~ HK$24.3 一份, 好大份, 內有雞扒一大塊, 車尼茄, 紅腰豆, 粟米, 青瓜, 生菜, 蘿蔔絲.......等等配料, 本人已連續進食 4日, 都未有生厭既感覺, 因有 3 款沙津醬汁可供選擇, 蔬菜都好新鮮, 只係唔多喜歡雞扒有黑椒既辣味, 怕長期食會熱氣, 但如果閣下想更加清淡, 可選擇唔要雞扒, 售價為 HK$21總括黎講, 好鍾意呢款沙津, 因為蔬菜種類多, 新鮮, 價錢大眾化, 而且好衛生, 如果可以選擇配其他肉類更吸引.服務方面, 都不能要求好似大餐廳一樣, 店員都係收完錢後, 就招呼下一位, 點都叫做快餐店, 大家既交易都係來去衝衝.

食評如下 : ~

雞扒沙津 (跟一款沙津醬汁)

雞扒沙津 ($24.3)
2011-11-15
Waiting Time
2 Minutes (TakeAway)
$24.3 (Lunch)
雞扒沙津 ($24.3)
  • 雞扒沙津