2011-09-04
好久沒吃過,但看到食評後勾起我的記憶,所以就來發洩一下初初見佢新開張,又多人排隊,個招牌又多野揀,就同男友排隊買來吃,排到去揀左32蚊果隻先知得2隻味揀(唔記得乜味可能係荔枝,因為是白色的,一定唔會要原味),剩番配料又唔多就揀晒生果算,睇落幾大杯,但中間係空心,唔緊要,第一啖食落口,好酸,連配料食都好酸,又未到難食的地步,就用龜速慢慢食晒第2次來,見到有藍莓味,又黎試下,今次要個28蚊看看少左幾多,配料偏甜的東西都沒有貨,只好又係揀藍莓和朱古力粒,整好了,又係白色的,同張相都唔同,問左次個女店員係唔係藍莓味,佢話係,食落口,又係好酸,食唔出所謂的藍莓味,結果我又用龜速食完(老實說,真係溶真慢,食左4個字都唔係溶好多,比較可取)到第3次,見到有青蘋果味,心想,如果又係白色的,我就唔再試了,今次就唔洗排,就去買青蘋果味啦,配料3次來3次都冇朱古力醬,又是但搵樣生果算,結果出來了,好像有微微的青色,但我看到眼殘都係覺得係白色,個味一直都係咁酸,算啦,唔知係唔係比人搵笨,其實3次都比原味我我唔知,你大大個招牌比我睇,櫻桃係粉紅色,藍莓係藍色,青蘋果係青色,我次次都見唔到顏色咁我同食原味有乜分別
到第3次,見到有青蘋果味,心想,如果又係白色的,我就唔再試了,今次就唔洗排,就去買青蘋果味啦,配料3次來3次都冇朱古力醬,又是但搵樣生果算,結果出來了,好像有微微的青色,但我看到眼殘都係覺得係白色,個味一直都係咁酸,算啦,唔知係唔係比人搵笨,其實3次都比原味我我唔知,你大大個招牌比我睇,櫻桃係粉紅色,藍莓係藍色,青蘋果係青色,我次次都見唔到顏色咁我同食原味有乜分別???
可能d人覺得食乳酪就係要酸,但我覺得你放得生果味落去,你都要比番果種生果味我,一味得個酸字,根本食唔出,還好對面街的大食瀛開了一間乳酪店,好合我的口味,其實食乳酪都係想佢唔似雪糕咁肥0者,何必食個勁酸的難為自己