2017-07-22
開心星期五收工緊係約朋友食飯relax一下,剛好我同友人都係荃灣區返工,收工係附近食晚飯真係快靚正,荃灣區美食數之不盡,但漢堡包既餐廳並唔算多,而且我們都係burger愛好者,所以今晚我們揀左黎依間burger店食晚飯店鋪位於商場內,餐廳唔算大,只有數十張小枱,黎到已經差唔多坐滿,幸運地我們黎到有一張空枱,所以好快就入座啦餐廳上既漢堡款式都有數款,我們各自叫左漢保配沙律或薯條加飲品套餐,唔想食漢堡薯條熱狗都另有意粉類選擇,見隔離枱有人叫意粉食,份量都幾大碟架我們等左大約十五至二十分鐘就有野食啦,相信食物都係即叫即製,所以需要耐心等候<<龍蝦牛肉漢堡配香草忌廉檸檬汁>>我揀左依款漢堡,賣相都幾吸睛,龍蝦肉完整放係牛肉漢堡扒上,中間夾著洋蔥、蕃茄、生菜同沙律醬汁龍蝦肉食著厚實,重龍蝦味,食得出漢堡扒係手打唔係機製,味道濃郁,麵包微脆內軟熟,連配菜一齊食可解去油膩感,增添清新口感,不錯喔。薯條炸得好出色,即點即炸,食個時仲係熱辣辣,香脆可口重薯味,真係超推介<<芥末籽醬牛肉漢堡>>依款漢堡跟龍蝦牛肉漢堡差不多,只係醬汁同走左龍蝦
<<龍蝦牛肉漢堡配香草忌廉檸檬汁>>
我揀左依款漢堡,賣相都幾吸睛,龍蝦肉完整放係牛肉漢堡扒上,中間夾著洋蔥、蕃茄、生菜同沙律醬汁 龍蝦肉食著厚實,重龍蝦味,食得出漢堡扒係手打唔係機製,味道濃郁,麵包微脆內軟熟,連配菜一齊食可解去油膩感,增添清新口感,不錯喔。薯條炸得好出色,即點即炸,食個時仲係熱辣辣,香脆可口重薯味,真係超推介
<<芥末籽醬牛肉漢堡>>
依款漢堡跟龍蝦牛肉漢堡差不多,只係醬汁同走左龍蝦,當中配菜一樣 醬汁食落有少許微辣刺鼻,配牛肉一齊食味道都幾夾,有刺激味蕾既感覺,另配沙律,倒醋汁食好開胃清新
食飽飽飲返杯凍檸茶真係一件樂事
整體而言,價錢合理公道,賣相雖然比想像中細份,但食哂其實好飽肚,平時食野真係眼闊肚窄,依度既份量預得剛好,唔會過多或過少,薯條確實炸得好好食,下次再黎獨食先!