2017-02-13 356 views
兩個人一人一杯乳酪杯,有芒果同藍霉兩隻口味,睇水牌,芒果係新口味,所以我特別選了芒果味,非常非常之好吃!基本上一個人吃一杯已經好夠份量,個杯的設計好細心,一揭開蓋,D脆脆同D乳酪係分左兩隔既,所以落幾多脆脆,係一次個落晒定分幾次落,可以由自己決定,我就一次過落晒,脆脆加乳酪口感佳,而且杯乳酪的芒果味都濃郁,我沒有嘗到藍霉味個隻,不過同行友人說都好重藍霉味兩隻都係27蚊一杯。養生之道檢說,乳酪含豐富活性乳酸菌,是一種存在於人體內的益生菌,有助合成腸道中的維他命B雜和維他命K,促進營養素的代謝和吸收,從而有助增強抵抗力,亦有助於抑制體內害菌的繁殖能力,以維持腸道健康,所以得閒要吃下乳酪,但不宜吃太多。我自己都係一星期一杯,一日一杯,我覺得太多!
兩個人一人一杯乳酪杯
,我沒有嘗到藍霉味個隻,不過同行友人說都好重藍霉味
,從而有助增強抵抗力
芒果乳酪杯(新口味)
2017-02-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$27 (Lunch)
芒果乳酪杯(新口味)
  • 芒果乳酪杯
  • 藍霉乳酪杯