2019-02-26
飯團君簡評:今天去到旺角覓食,眼見食來食去都係普通餐廳,不如一試串燒!上網一睇,何謂爆汗串燒? 係咪真係食到出哂汗先?一於去馬眼見門面招牌,字體與圖畫有種深圳探魚風格,行現代藝術風,店內亦有好多唔同既顧客裝潢簡潔摩登,再配合川味小食,都作出對比襯托。雖然串串係串燒最出名,但我亦被旁邊在食米線的香味吸引,所以決定都係試地道米線小食!!!酸菜豬肚米線(加辣椒) (4分):辣椒食落似真辣椒,要知道坊間好多時辣椒只係重用再重用,裝飾品,但這次食落去,係真辣椒。豬肚咬口不錯,靚豬耳。整體米線湯底味道濃烈不錯! 米線也不會太淋太硬,適中,符合飯團君的口味。成都素小麵 (4分):味道oK,略嫌更為硬身,可再煮淋少少。榨菜可以,米線粗幼度與上述相同,素食清淡之選以味道和質素相比,價錢符合CP值,下次必試串燒,雖然這次無試。--------------( 5★最佳)用餐日期 :2019/02/24(日)地點位置:★★ (從旺角站步行15分鐘內)環境氣氛:★★★★店員態度:★★★★ 食物外貌:★★★★ 味道質素:★★★★價錢合理:★★★ 最推薦食物:酸菜豬肚米線 (。ì _ í。) 從
今天去到旺角覓食,眼見食來食去都係普通餐廳,不如一試串燒!
上網一睇,何謂爆汗串燒? 係咪真係食到出哂汗先?
一於去馬
裝潢簡潔摩登,再配合川味小食,都作出對比襯托。
雖然串串係串燒最出名,但我亦被旁邊在食米線的香味吸引,
所以決定都係試地道米線小食!!!
酸菜豬肚麵(加辣椒)
酸菜豬肚米線(加辣椒) (4分):
成都素小麵
--------------
( 5★最佳)
用餐日期 :2019/02/24(日)
地點位置:★★ (從旺角站步行15分鐘內)
環境氣氛:★★★★
店員態度:★★★★
食物外貌:★★★★
味道質素:★★★★
價錢合理:★★★
最推薦食物:酸菜豬肚米線
(。ì _ í。) 從不借相/偷相,食過先敢講!