2024-08-23 341 views
{食盡旺角之中式 — 劉興記生煎包專門店}————————————————呢間嘢其實好多地方都有分店,不過今次旺角呢間分店就第一次食啦! 見我食過幾次就知, 佢的確係一個平民飯堂嘅好選擇🔸 擔擔麵每次嚟劉興記我都會食擔擔麵, 佢嘅擔擔麵濃味得嚟又唔會太辣, 面嘅質感彈牙唔易斷,啱曬我呢種淨係食到少少辣嘅人😆🔸 小籠包我當然知道佢哋嘅招牌係生煎包啦,不過食咗幾次今次就想幫大家試下第二種口味小籠包喇!🤣 經過我嘅實測,佢嘅皮係唔容易破裂嘅但係又唔會太厚! 同生煎包一樣,入面都係充滿住湯汁!🔸 糖醋排骨配菜飯佢哋嘅排骨都係新鮮挑選,生炸而成, 所以需要大家耐心等候大概十幾分鐘左右啦, 不嬲都好鍾意佢哋嘅菜飯,感覺健康啲🫡 排骨睇相都知份量唔少㗎Overall comment: 平時喺荃灣店冇留意到不過旺角呢間分店原來 有豆漿任飲呀!😲 只要惠顧任何套餐或者食滿60蚊就可以喇!
{食盡旺角之中式 — 劉興記生煎包專門店}
————————————————