2017-09-12
呢度可以話我地成班同事的飯堂,lunch呢度飲茶,OT呢度dinner食完坐巴士回家,極之方便。為左呢個飯堂寫一篇食評算唔話得啦掛,哈哈,唔好以為平日灣仔區的酒家會無乜人,呢晚係星期三晚全場爆滿呢。當呢度飯堂除左方便仲有價錢合理啦!小菜幾十蚊,都係貴茶餐廳少少。今晚除左叫小菜,店長強烈推薦呢個黑松露燕窩,一上枱已經聞到好香松露味,食落口直頭每啖都咬到燕窩碎,香濃得黎唔太溜,好味!OT完係要對自己好d。叫左幾款小菜,帶子蒸豆腐,帶子爽甜,口腐香滑,清清地,唔錯。因為無特登點菜,就再來個清清的肉碎蒸茄子,配埋蝦干特別惹味,茄汁滲透曬d鼓油汁,送飯一流。講到送飯點可以無肉,點左碟士多啤梨骨,酸酸甜甜好開胃,送飯一流,太好味食完先醒起唔記得影相Hahahaa埋單仲有甜品送,紅豆沙我至愛,粒粒大紅豆,唔會太甜,每次來都叫姐姐比大碗d我唔該。正!