2018-09-28 883 views
鍾意呢間酒樓, 除左d嘢食吾錯, 好緊要嘅係佢8位就可以 booking, 雖然去到都係要等人埋單先有枱, 但快好多 今年中秋, 老爺奶奶+姑仔成家入嚟我地度 family gathering, 梗係 encore 返呢度飲茶啦.早一個星期訂定枱, 去到等左10分鐘就有得入啦~呢間酒樓 D 點心真心整得吾錯, 色香味俱存, 介紹下今餐嘅大家至愛 :  啫喱 --- 當然係阿B至愛喇, 一上枱就兩眼發光, 幾乎成碟俾佢地食晒, 哈哈黑胡椒豬肚 --- 奶奶的至愛, 吾錯, 吾會好咸, 岩老人家蝦餃 --- 老爺一個人食左2粒煎腸粉 --- 姑仔鍾意食, 煎得夠香, 但仲好滑, 吾硬. 點麻醬+甜醬, 正!蒸牛肚 --- 好入味呀, 又夠林, 係姑仔相公點嘅~馬拉盞 --- 竟然係我相公點, 嚇左我一跳蒸鳳爪 --- my favor~ 吾止D鳳爪正, 鋪底D花生都好正, 一粒都無剩 屋村酒樓嚟講, 呢間君臨算係幾大體, 裝修OK靚, 招呼親朋戚友一D都吾會失禮

早一個星期訂定枱, 去到等左10分鐘就有得入啦~

蝦餃 --- 老爺一個人食左2粒

蒸牛肚 --- 好入味呀, 又夠林, 係姑仔相公點嘅~

馬拉盞 --- 竟然係我相公點, 嚇左我一跳

2018-09-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)