2015-03-26 622 views
今日同朋友去咗銅鑼灣食飯,食完飯之後我哋覺得意猶未盡,朋友就提議去附近嘅松記食埋糖水先再返屋企。雖然之前未食過松記,不過朋友試過覺得OK,所以就提議去嗰度食糖水。去到松記之後室內環境同一般茶餐廳差唔多,我哋一齊睇咗Menu之後分別叫咗幻彩珍珠同佢最出名嘅綿綿冰試吓,綿綿冰揀咗芒果味而配料就揀咗爆豬同可可米;至於幻彩珍珠其實就係雜果配西米露加涼粉等左冇幾耐就黎到啦!個綿綿冰真係好大份,我哋睇到都覺得興奮!而幻彩珍珠同想象中差唔多冇咩特別。。。綿綿冰既芒果味香濃而且一層層嘅冰塊入口即溶,有做到軟綿綿嘅感覺係幾好味!不過對比其他糖水店來講其實又冇咩話特別好食嘅感覺,不過至少做到合格嘅標準咁囉!

而幻彩珍珠同想象中差唔多冇咩特別。。。
幻彩明珠
芒果綿綿冰