2021-06-02 404 views
最近悶悶地想約幾個好朋友一齊出黎食飯聚聚, 一講開食飯大家即時想起之前幫襯過係土瓜灣個間"聚會小廚", 於是決定再一次舊地重遊.  當晚6點鐘左右到, 未有太多客人, 我地4個人被安排坐左係中央位置既一張細圓檯. 個晚我地點左重慶雞煲 (選左少辣, 多配料), 白灼蝦 (夠新鮮, 夠大隻), 香煎墨魚餅 (炸得啱啱好, 表面脆卜卜, 裡面墨魚膠滑), 黃金茄子 (茄子每隻都俾蛋黃包住), 最後加多個椒絲腐乳通菜. 餐廳食物質素及樓面服務態度仍保持高質. 飲飲食食, 開開心心, 幾小時轉眼就過去. 知道土瓜灣港鐵即將開通, 我地已經約好下個月再來聚一聚.
重慶雞煲
白灼蝦
椒絲腐乳通菜
香煎墨魚餅
黃金茄子
2021-05-28
$160 (Dinner)
重慶雞煲
白灼蝦