2017-05-16 104 views
同朋友係尖沙咀周圍行吓,話咁快就天黑喇🌚 所以就喺附近搵間餐廳食飯啦!估唔到呢間餐廳都好易搵喎 ,一出地鐵站行一陣就到啦😎一入到去就見到一個好闊落嘅吧枱,啱晒愛酒嘅朋友啊😍雖然餐廳嘅燈光都係偏暗,但抬起頭你會發現上面吊住左好多唔同形狀嘅燈泡,而且座位旁邊有大玻璃窗,街燈嘅光透入黎,成個空間就變得好有feel✨💓見到咁大個吧枱梗要叫番杯酒啦~🥃淨係酒精類飲品已經超過20款,所以揀咗好耐啊👅最後揀咗呢一杯藍綠色嘅Blue Hawaiian🌺 一飲落口已經好大陣椰子味,因為入面加左Malibu,再飲落去就飲到有菠蘿汁嘅味道,成件事好有熱帶嘅感覺🌈🌴 而且甜甜地好易入口~而另一杯就叫個refreshing 啲嘅 Kiwi Cucumber yogurt 🥝 🥒 !呢三個組合走埋一齊個感覺真係好清新🌱 而且飲得出係用新鮮生果打出嚟,因為每一啖都有d嘅奇異果籽係入面,再加埋乳酪就更加creamy~😌講咗咁耐都有啲肚餓喇~ 店員好細心幫我地上左個小食先💁🏻‍♂️呢一個就係「脆香魷魚配蒜香蛋黃醬」🦑 個魷魚炸得岩岩好,香脆之餘又唔會過熟,仲可以保持到魷魚本來嘅鮮味!蛋黃醬入面嘅蒜味冇想像中咁濃,但同魷魚
同朋友係尖沙咀周圍行吓,話咁快就天黑喇🌚

一入到去就見到一個好闊落嘅吧枱,啱晒愛酒嘅朋友啊😍

Blue Hawaiian

見到咁大個吧枱梗要叫番杯酒啦~🥃
淨係酒精類飲品已經超過20款,所以揀咗好耐啊👅
Kiwi  cucumber  yogurt

脆香魷魚配蒜香蛋黃醬

呢一個就係「脆香魷魚配蒜香蛋黃醬」🦑 個魷魚炸得岩岩好,香脆之餘又唔會過熟,仲可以保持到魷魚本來嘅鮮味!蛋黃醬入面嘅蒜味冇想像中咁濃,但同魷魚好夾~😚
香辣番茄意粉

因為天氣都比較悶熱,所以就叫左呢個「香辣番茄意粉」🍅🌶🍝,會開胃啲😆! 你見到咁紅可能會以為個意粉好辣,其實係因為嗰醬用咗好多蕃茄🍅煮出嚟,所以有好濃郁嘅蕃茄味之餘仲有陣陣蒜香味,再配埋嗰少少辣就好開胃。不過個天使麵如果將煮嘅時間縮短少少,咁就會彈牙好多啦~ 😛
慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜

登登登登!各位觀眾呢個就係全晚嘅重頭戲!「慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜」🐷❤️🍺!
慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜

豬架外面煎得焦香,一切開就可以見到豬肉入面有淡淡的粉紅色,正正就係慢煮嘅成果呀😋
一咬落去,肉質非常彈牙,而且充滿肉汁,最估唔到係啲肉散發住淡淡的啤酒香味!🍻
而最有驚喜嘅就係旁邊啲泡泡,真係估佢唔到,一食落去你就會發現原來係用啤酒打成嘅泡泡😆❤️👍🏻 真係充滿驚喜!
薯蓉都值得一讚,食得出係用新鮮薯仔自己整,軟滑得來有牛油香~😙

順帶一提,將豬架扒切成一粒粒好似骰仔咁,成粒擺入口仲有口感啊😆哈哈~
母親節帶媽媽黎食都係一個唔錯嘅選擇啊👵🏻💋
2017-05-08
$350 (Dinner)
Blue Hawaiian
Kiwi  cucumber  yogurt