2018-01-30
同朋友仔搵地方吹水食野,諗住搵間可以hea下既。尖沙咀周圍行啲cafe都係大型連鎖店⋯⋯呢間啲位雖然係木製,枱與枱之間都唔算闊落,舖仔細細算裝修幾好,就黎試下。Menu唔算多野食,叫左個All day breakfast同黑松露意粉,食品味道正常,略嫌意粉同菇太軟身松露味唔夠。咁cafe既野食一向都唔會好突出,咁就評下飲品。叫左杯flat white同 Earl Grey Chocolate兩杯個拉花都係差唔多樣,flat white 奶味ok夠滑身。Earl grey chocolate,見到佢地有部機攪住個朱古力醬先叫既。但係可能天氣凍又無暖杯,同埋沖啲earl grey落去果時拉得唔夠高,啲朱古力浴唔晒,茶未唔出朱古力味又唔濃。其實間野響重慶地庫,空氣應該唔算流通,但一啲都聞唔到有咖啡味從店漂出來😶飲品價錢品算貴,三十幾蚊有交易。食品就反而要80左右😐性價比一般,人流多,勝在無趕我地走