天時暑熱,今日33度曬左成個下午做野又要搵路,平時自己都好少去金鐘食野,但個人曬到暈暈地,覺得要坐坐,決定入去飲杯野。要左杯凍烤杯,少甜少冰,加$5愛玉,想有 d野咬下我飲黎飲去都飲唔到愛玉,於是坐低麻煩職員比隻匙羹我,終終於有啦,我諗只係得兩匙羹到,就無喇。同埋個愛玉本身完全無味,同杯野會有少少唔夾。我知呢間野係輕食路線,d野會light 少少, 但係完全唔落底味係杯甜野到個感覺係會突然寡一寡咁,落些少甜落愛玉到會好d.環境舒適,仲有 usb位, 方便客人,呢點幾細心!茶味ok既,但越飲 d冰越溶,已經無晒茶味,已經叫左少冰。加上疫情無得再以前咁拎住杯野周街飲,最後淨番咁多,飲唔晒,要繼續做野坐低先見到有甜品,下次試啦。不過希望係悠悠閒閒咁同另一半或者 d 姊妹 high tea 打工仔,加油!

要左杯凍烤杯,少甜少冰,加$5愛玉,想有 d野咬下

環境舒適,仲有 usb位, 方便客人,呢點幾細心!

打工仔,加油!