我同朋友係MOKO新世紀廣場行街行到攰,好彩MOKO新世紀廣埸有幾間飲品舖,其中一間叫好茶養生,入面有數十個座位,飲品如餐廳名稱一樣,以健康、養生為賣點。裝潢以白色為主,而且用左雲石高枱,打卡一流。- 蘋果美顏茶入面有蘋果乾、玫瑰、山楂等材料。職員建議焗多5至10分鐘先飲,味道更出。- 蜜桃茶最上有一層白色既氣泡,飲落特別爽,另外茶底用左綠茶,綠茶同蜜桃配搭老是常出現,但味道永遠咁夾。底部有幾片蜜桃,可謂真材實料。整體味道天然而且唔會過甜。- 焙茶意式雪糕雪糕顏色同焙茶一樣,茶味非常香濃,口感相當綿密幼滑。- 玫瑰紅茶意式雪糕一開始以為雪糕顏色好似玫瑰花顏色咁鮮紅,點知原來係淺啡色🤣。茶味無咁突出,取而代之係玫瑰香味,雪糕筒亦夠脆。餐廳仲有售賣花茶茶包,茶包款式多達二十種。由於蘋果美顏茶非常深得我心,令我重新認識呢一類健康飲品,所以我都買左其他味道既茶包,之後唔使嚟到MOKO咁遠,我係屋企都可以沖到咁好飲又健康既飲品👍🏻。

- 蘋果美顏茶
蘋果美顏茶

- 蜜桃茶
蜜桃茶

- 焙茶意式雪糕
雪糕顏色同焙茶一樣,茶味非常香濃,口感相當綿密幼滑。
焙茶意式雪糕

- 玫瑰紅茶意式雪糕