2018-12-23
聽到好多呢間新餐廳的 comment,有好有壞,今日終於的起心肝來試試,但因為午餐在另一間餐廳食得太飽,所以將晚餐改為 Happy Hour,今次試住嘢飲先。行樓梯落到來 basement,餐廳氣氛唔錯,因為同 hostess 講明淨係飲嘢,所以被帶到吧枱,張櫈都幾細張,我地兩個女子都唔算肥,但坐得唔係幾舒服。七點半前都有 Happy Hour,指定飲品每杯 $50,朋友叫咗白酒,我不嬲都唔好酒精,所以叫個 waitress recommend 一杯無酒精飲品俾我,我最後揀咗杯 Passion Fruit Mocktail. 飲品未整好之前 bartender 奉上佐酒小食,同其他餐廳或酒吧好唔同,係花生加豬皮,豬皮唔知係自家炸定係攞貨返來,anyway,好硬,唔酥脆,麻麻地。我杯 Mocktail 隨後送上,望落無乜特別,好清好似現成買的果汁咁樣,但飲落又幾好飲喎,好 fresh 又唔會太甜。餐廳樓底高,唔算嘈,傾到偈,我地飲咗兩個 round 就走了,下次再來試埋啲 food.