2018-08-12 351 views
來飲茶,食點心,這是星期天。。。。。叉燒腸粉叉燒好有咬口,腸粉皮有紅米或白米之分,即係話個腸粉皮用嘅米漿,除咗平時食到嘅白米之外,佢哋有紅米俾你揀。不過腸粉嘅豉油好似老抽,怕鹹的話建議大家唔好落咁多。。。。。。燒賣皇正常尺寸,燒賣是以豬肉製成,面頭果粒食落似鮑魚,我也未能肯定是否鮑魚,有可能係鮑魚菇,整籠燒賣上枱時保持熱辣辣,都算不錯。。。。。。叉燒包有叉燒粒,唔係叉燒茸,餡料多到爆出嚟,事實上入面都幾足料,個包食落口甜甜地,熱辣辣入口就最好味。。。。。。沙律明蝦角飲茶最重要係啲點心夠熱,呢個沙律明蝦角就唔多夠熱,而且同我想像中有出入,我以為沙律&蝦會一齊被包住,再炸成蝦角。事實係,隻蝦被包住攞去炸,而沙律只係伴碟。。。。。。山泉水即撞豆腐花呢個製作需時,下單時侍應話會安排在最後上枱,呢個豆腐花好搶眼,我見隔離枱都有點。事實上呢桶豆腐花又真係好好味,好香好滑好熱。上枱時侍應話幫我地分落碗,不過我哋拒絕左,因為“筆”豆腐花好好玩,所以決定自己來處理。。。。。。。整體來講,呢度有服務,有裝修,有衛生,各樣都很不錯,侍應們有keep住幫我哋嘅茶壺加添熱水,還不是幫我們更換碗碟添。
來飲茶,食點心,這是星期天

叉燒腸粉
叉燒腸粉