2018-08-29
人氣台式飲品,間間過江龍都有讚有彈,我都不清楚邊間最正,既然都唔知道,又暫時唔想出去排長隊咁辛苦,不如搵間就近,試一試有咩咁特別!見到易拉架有兩種黑糖珍珠鮮奶選擇,我分別買了各一杯。購買的時候,職員話不能減糖減冰,一心打算叫微甜的我,有點驚中伏會甜到死,不過最後都照買。爸爸試了一杯較邪惡有cream版本。拿上手摸杯底的黑糖珍珠仍然暖,杯上半部就凍,感覺要放多冰才會飲落涼浸浸。黑糖漿掛杯程度OK,飲前攪拌幾下......黑糖珍珠都幾好嘴嚼,不會太甜,奶係用百分百鮮奶(雖然我飲唔出,但不會欺騙大眾吧!) 我相信有cream會更加滑溜。我兩可能太口渴,極速就飲到一滴不剩 30元係有些貴,而且比一般珍珠奶茶細杯,所以即使幾好飲,都不會經常買。況且,都是致肥飲品,不曉得等於食左幾多碗飯,少飲為妙吧!
厚黑糖珍珠鮮奶
厚黑糖珍珠鮮奶 濃厚霜