2024-11-12
最鍾意就係同屋企人食點心啦!呢間係我哋一家成日嚟嘅點心酒樓之一,味道同服務都喺水準之上😋 我哋每次嚟都必點呢幾樣,推介俾大家~✅手拍青瓜海蜇必點鮮香酸爽嘅餐前涼菜~海蜇食落去口感爽脆,同青瓜一齊夾住食好有咬口,好開胃😋✅原蝦燒賣燒賣皮薄餡足,上面仲擺咗一隻大蝦!每一粒燒賣入面都包住滿滿嘅肉餡🤤 口感豐富但係唔會油膩,食落去好鮮味👍🏼 一啖一個真係好滿足~✅銀湖百花釀魚肚吸滿湯汁嘅魚肚食落去口感脆彈,幾大嚿嘅魚肚上面仲有滿滿嘅蝦滑😋 鮮味甜味好好味~✅懷舊馬拉糕睇落去就非常鬆軟嘅糕體😋 食落去好似雲噉軟綿,仲帶住少少Q彈同微微甜嘅口感😍 新鮮出爐熱辣辣嘅超級好食!✅香煎芋絲夾鍾意芋頭嘅朋友必點!煎得焦香嘅外皮夾住厚厚嘅芋絲,香脆嘅外皮同入面綿軟嘅芋絲相得益彰,正👍🏼✅鮮蝦餃晶瑩剔透嘅外皮包住大大隻蝦仁喺入面,半透明狀嘅外皮食落去就好彈牙😻 入面嘅蝦肉味道超級鮮美,同有嚼勁嘅外皮完美融合😇
✅手拍青瓜海蜇
✅原蝦燒賣