2021-06-24 193 views
🐾 點一龍 (海港城) 🐾脆趣摩天輪🎡(海蝦長春卷、家鄉咸水角、金柱蘿蔔糕、避風塘茄子、脆皮牛腩、椒鹽魷魚豆腐)-海蝦長春卷:宜個真係超級勁爆推介!!!就算唔係食摩天輪宜個set都推介你地叫!入面個餡係爆多,全部都係蝦肉!重要十級彈牙☺️☺️一上菜個陣熱辣辣😏正!-家鄉咸水角:耐冇食咸水角有鋪癮🤤宜度嘅咸水角個皮煙煙韌韌入啲啲餡唔會太咸,佢個造型好特別🤤好似一個啤梨咁嘅形狀😌-金柱蘿蔔糕:呢個蘿蔔糕佢出邊係炸左一層嘅,但係佢入邊係軟綿綿🤤而且食到一條條嘅蘿蔔!嗰層炸面有啲一粒粒,食落個口感好特別😂-避風塘茄子:呢個出邊有啲豆豉同埋辣椒粉😌我本身自己好鍾意食茄子!呢個夠晒特別🥰而且我都幾鍾意佢浸味🤤🤤-脆皮牛腩:呢個比到驚喜我😂因為我平時係唔鍾意食牛腩嘅人嚟嘅🥲成日覺得食完會好痴牙同埋好韌😂但係呢個唔會!不過我自己食牛嘅經驗就唔係好多🤣所以都好難詳細咁講比你哋知😣😣-椒鹽魷魚豆腐 :呢個個魷魚佢係屬於比較淋身嗰種,唔係爽口嗰種,出邊嘅炸皮好脆,而且佢啲調味粉都落得好足,最主要佢個豆腐係超級嫩滑,係嫩到好似一夾就會散果種🤤但係佢又炸起咗喎🤤真係超級推介-佢會跟2個主食,可以揀鮑魚雞粥或者雲吞麵
🐾 點一龍 (海港城) 🐾
脆趣摩天輪🎡

海蝦長春卷:
宜個真係超級勁爆推介!!!
就算唔係食摩天輪宜個set都推介你地叫!

家鄉咸水角:
金柱蘿蔔糕:
避風塘茄子:
脆皮牛腩:
椒鹽魷魚豆腐 :
佢會跟2個主食,可以揀鮑魚雞粥或者雲吞麵
我哋就各一,每個都試吓🥰
鮑魚雞粥:
每一碗有一隻鮑魚,鮑魚滷得好入味,一啲都唔硬,又唔會太鹹,啲雞好嫩,佢係冇骨嘅,最重要最重要係啲粥係好綿!!!我係超級鍾意食綿嘅粥🤤🤤

鮮蝦雲吞麵:
佢個雲吞超級好食,因為佢個餡係勁飽滿,同埋係好彈牙嘅鮮蝦,而且都食得出好鮮味🤤勁正

(非專業,完全跟據個人口味☺)
食物:8/10
環境:7/10
服務:8/10
人均消費:$200
———————————————
▪店舖名稱: 點一龍 (海港城)
▪店舖地址:
🔸 尖沙咀廣東道3-27號海港城港威商場地下G103號舖