2018-04-08 2273 views
最近好想好想好想去飲茶,見朋友有張club one 會員咭,唔執輸借黎用下😙 本身未去過德藝會,大門外金光閃閃,同場內既感覺完全截然不同。✨入去到唔知邊個場係飲茶,唔知仲以為擺緊酒~kaka✨粉藍色既牆身感覺好夢幻,未試過飲茶既感覺係咁優雅,如果換埋d 西式茶杯就更加正。其實呢個場擺酒都真係唔錯☺️~~✨我地今日主打都係想食點心~~✨雪嶺奇脆叉燒包: 切開果時真係feel 到佢勁脆, 食落好鬆化,叉燒饀未去到好爆汁,但加埋面頭d 糖粉甜甜地幾好食。✨千層馬拉糕: 熱辣辣好鬆軟,中間夾住奶皇饀唔係好甜,唔鍾意食甜既應該會啱。不過個人鍾意甜度多番d 會好食d~~✨白松露野菌餃👍🏻: 呢個我最鍾意,個皮晶瑩通透,帶點煙韌非常彈口。 食落散發陣陣松露香,野菌夠juicy, 入面仲有d 肉碎吊味,真係好好食😍。✨燒賣: 超多蟹籽賣相唔錯,燒賣食落好彈牙。✨高湯鮮竹卷:先飲啖湯,好清甜。饀料夠多,鮮竹卷索晒汁,軟綿綿~我鍾意。✨山竹牛肉球: 喼汁夠酸,牛肉夠彈口,味道不過不失~✨價錢雖然比酒樓貴,但環境同服務黎講確係唔錯👍🏻可以靜靜地嘆番個靚茶~~club one 既第一次體驗~

✨入去到唔知邊個場係飲茶,唔知仲以為擺緊酒~kaka

✨我地今日主打都係想食點心~~

白松露野菌餃

✨燒賣: 超多蟹籽賣相唔錯,燒賣食落好彈牙。

高湯鮮竹卷

✨山竹牛肉球: 喼汁夠酸,牛肉夠彈口,味道不過不失~

白松露野菌餃
高湯鮮竹卷