2017-04-19 1157 views
放假最享受飲茶同行街, 約埋個FD出尖沙咀, 佢帶我黎呢度, 因為之前佢同客黎過食飯幾好.入到黎唔似中式酒家或酒樓, 感覺優雅D, 做商務客, 遊客多, 幾舒服.午餐我地食點心為主, 煎腸粉, 煎得好香口, 但唔會太硬, 外脆內軟熟, 腸粉口感唔會太鞋太厚, 點埋甜醬麻醬仲好味.蝦餃粒粒都漲卜卜, 皮薄餡靚, 唔會太乾, 原隻蝦爽口彈牙, 口感豐富.豉汁鳳爪, 呢度D醬汁唔會"痴"埋一舊, 味道唔會太咸, 食完無口乾, 鳳爪亦唔會太多肥位, 唔錯.呢度雖然唔大間, 但點心不比大既酒樓差, 而且服務仲幾好, 侍應勤力加水, 讚.

Type of Meal
Lunch