2024-06-02 476 views
去附近院舍探婆婆,經過咗呢間順德公幾次,入去試吓~ 11點左右以為係午餐時段,原來仲有點心,正,啱晒口味,因為我得兩個人,食午餐叫唔到好多,點心可以叫六七款,最後點咗八款,因為好幾樣嘢都想食,出面酒樓又唔多見有!鮮蝦韭菜角,有少少似韭菜餃,但係炸過,香脆好食!春風得意腸粉,有少少似炸兩,腸粉包住炸物,但入邊嗰個係鮮蝦春卷即係腸粉包住脆皮再包住蝦,真係好好食百花釀魚肚,上面係蝦膠,爽口椰汁黃金糕,除咗新年好少買嚟食,煙煙韌韌,一碟三片,唔錯豬肚燒賣,我覺得係懷舊嘢,本身我都鍾意食豬肚,覺得真係好特別,豬肚fans唔好錯過仲叫咗蝦餃,桂花糕,腐皮卷,都係水準唔差,以為順德公淨係食河鮮,蒸點心都幾有心思,下次探婆婆再去食吓
鮮蝦韭菜角,有少少似韭菜餃,但係炸過,香脆好食!
即係腸粉包住脆皮再包住蝦,真係好好食

百花釀魚肚,上面係蝦膠,爽口
椰汁黃金糕,除咗新年好少買嚟食,煙煙韌韌,一碟三片,唔錯

春風得意腸
2024-05-24
$140 (Lunch)
春風得意腸