2019-01-21
近排養生火鍋大行其道outdate既我一直想試下呢間好評如潮既養生鍋搵搵下無意中發現呢間玩味火鍋店店鋪坐落旺角地鐵站隔離一棟叫726既大廈行到去發現原來都黎過棟野幾次 個到成棟都好多野食上到去覺得裝修好繽紛 滿佈街場既塗鴉而且座位都好闊落 好彩早去到有卡位坐食得好舒服 同三五知己黎岩哂我地2個人試左個海鮮套餐300零蚊都幾多野食 除左海鮮同特別配料之外其他所有配料都係任食既 飲品都係任飲韓式飲品都有 岩哂唔飲汽水既朋友仔等緊鍋上既時候 店員好好咁拎左兩碟前菜比我地食係涼拌既雲耳同青瓜 微微酸微微辣 夠哂開胃另外當然仲有配料架 基本上既都有齊不過個人比較鐘意食湯底原味 就無加太多醬料等左大概10分鐘左右個鍋已經預備好啦好特別既木桶 據聞個木桶係用杉木做係木桶加熱煮過後既食材對身體有益用黎打邊爐亦唔會熱氣其實湯底都有唔少選擇我地就叫左個花膠螺頭雞湯底滾起打開桶蓋一陣香味湧埋黎個湯亦都勁勁勁足料有半隻雞 N舊花膠 紅棗 仲有紅羅白建議可以飲淡湯先 真係好鮮甜 高質特別既地方仲有個木桶入面有好多小洞好似去浸溫泉咁湯底不停噴出 好新奇而且個木桶底會撈到幾粒熱石春 相信係用黎幫助加熱食物既不過順帶
outdate既我一直想試下呢間好評如潮既養生鍋
搵搵下無意中發現呢間玩味火鍋店
店鋪坐落旺角地鐵站隔離一棟叫726既大廈
行到去發現原來都黎過棟野幾次 個到成棟都好多野食 上到去覺得裝修好繽紛 滿佈街場既塗鴉
而且座位都好闊落 好彩早去到有卡位坐
食得好舒服 同三五知己黎岩哂 我地2個人試左個海鮮套餐
300零蚊都幾多野食 除左海鮮同特別配料之外
其他所有配料都係任食既 飲品都係任飲
韓式飲品都有 岩哂唔飲汽水既朋友仔 等緊鍋上既時候 店員好好咁拎左兩碟前菜比我地食
係涼拌既雲耳同青瓜 微微酸微微辣 夠哂開胃 另外當然仲有配料架 基本上既都有齊
不過個人比較鐘意食湯底原味 就無加太多醬料 等左大概10分鐘左右個鍋已經預備好啦
好特別既木桶 據聞個木桶係用杉木做
係木桶加熱煮過後既食材對身體有益
用黎打邊爐亦唔會熱氣
我地就叫左個花膠螺頭雞湯底
滾起打開桶蓋一陣香味湧埋黎
個湯亦都勁勁勁足料 有半隻雞 N舊花膠 紅棗 仲有紅羅白
建議可以飲淡湯先 真係好鮮甜 高質 特別既地方仲有個木桶入面有好多小洞
好似去浸溫泉咁湯底不停噴出 好新奇
而且個木桶底會撈到幾粒熱石春