2016-07-23 701 views
由朋友介紹既一間餐廳 見佢成日話黎間飲野或者食飯 就黎試下究竟有幾吸引夜晚6點幾黎到 見到佢地方都好舒服 有小小復古既感覺 佢餐牌都好多野食簡 我見佢套餐係有前菜有湯有主菜 可以食多d野 店員都好細心介紹有咩多人食 同埋佢介紹我食個豬架 佢話係佢老細親自挑選 最緊要係日本豬 養殖既過程一定係可以放心 佢本身有送自家製麵包 好軟熟 再配上牛油同香草漿 好香 好好味凍鴨肉批我都係第一次食呢個 好脆卜卜既多士仔 再放上鴨肉批 全部起晒骨既鴨肉黎 好香 食落口好香鴨味 上面仲有個啫哩 唔係好食到係咩味 不過成舊野好特別 好好味 仲有d沙律菜搭埋一齊食洋蔥湯佢新鮮焗製 所以好熱 要慢慢飲 不過入面好正 勁多洋蔥係入面 仲要有好多芝士 係食得拉得既芝士 好過癮 好香濃 成個口感好豐富日本活性豬架估唔到日本豬係好食過西班牙既豬 食親都西班牙多 今次一試日本呢隻豬 就算係7成 睇落去生生地 不過好爽口 好juicy 仲有d薯塊 同焗蒜頭 我就鐘意用蒜頭夾住一塊豬咁食 香好多 同埋佢焗到d蒜頭好林 好香 不過唔辣口 食多幾粒都冇問題
凍鴨肉批
洋蔥湯